divendres, 7 d’octubre del 2011

XERRADES DE SAVIESA




TALLER SOBRE ASTROLOGIA TERAPÈUTICA

Imparteix: 

Violant Clop. Professora universitària investigadora en cosmologia biodinàmica i arquetips.

Lloc i hora: 


Hidramar

Dissabte 15 d'octubre a 2/4 de 5 de la tarda

Taller gratuït

IMPORTANT! Cal confirmar l'assistència i qui vulgui que faciliti al centre de teràpies les dades de naixement (data, hora i lloc), per distribuir la carta natal amb la que es treballarà al taller.


El taller ens introduirà en l'art de l'astrologia a partir del coneixement de la nostra carta natal  i l'experimentació de les energies dels arquetips planetaris. Així descobrirem com incideix el macrocosmos en la nostra biologia, el nostre caràcter i els cicles vitals segons la casa on es troben ubicats els astres i dels aspectes que exerceixen els uns amb el altres. Així mateix veurem quins astres són els que més llums ens han aportat i quines ombres cal que treballem per millorar les nostres capacitats. La carta natal és una guia de navegació vital excel·lent que convé conèixer per co-crear el present i per tant projectar el futur més adequat a la nostra ànima, cos i ment.

¿Què és l'astrologia terapèutica?

Moltes vegades ens preguntem com resoldre els nostres conflictes de relacions amb la nostra parella, fills, pares, amics, companys de feina, etc. Com ens integrem a la societat, com ens veuen, ens valoren, per què percebem les coses des d'un punt de vista molt propi, o com podem treure el millor de nosaltres… El coneixement dels cicles biodinàmics del cosmos ens permet respondre aquestes preguntes i comprendre'ns amb més facilitat, així com als altres.

Mitjançant l'astrologia terapèutica podem aplicar la lectura astrològica a la nostra vida quotidiana i és molt útil per diverses disciplines com la medicina, la pedagogia, la psicologia, les teràpies naturals, el fengshui, la sociologia, etc. S'aprèn de forma interactiva tot interrelacionant l'hemisferi dret i esquerre del cervell, l'energia espiritual i anímica, la qual cosa facilita l'obertura del canal de comunicació que connecta amb l'inconscient personal, col·lectiu i els registres akàsics. L'experimentació s'executa mitjançant diverses tècniques de so, dansa, interpretació, arteràpia, meditació, visualització, etc, per tal d'ampliar les possibilitats de l'astrologia i aplicar-la a la nostra vida i professió.

D'aquesta manera l'astrologia terapèutica permet extreure un autoconeixement físic, psíquic i anímic propi i dels altres. Alhora és també una eina molt pràctica per a terapeutes, metges, educadors i pares, ja que permet tenir un diagrama bàsic de les característiques físiques, mentals i espirituals dels nostres pacients, alumnes, fills, amics, parella, etc.


L'astrologia és una ciència mil·lenària que permet conèixer els cicles biodinàmics de l'ésser humà a partir de la lectura dels moviments del astres en el cosmos. En les cultures antigues on les matemàtiques i l'astrologia eren ciències que estaven molt unides, s'utilitzaven raonaments geomètrics i numèrics per resoldre problemes humans. Avui en dia, amb l'amplitud del coneixement dels estudis psicològics i dels arquetips, el paper de l'astrologia executa una tasca terapèutica ja que és una eina fonamental d'autoconeixement psicològic, físic i espiritual.

L'astrologia actual no parla de determinació, en el sentit filosòfic que subordina la voluntat humana a la divina, sinó en el sentit del destí probable  que anuncia la posició d'un planeta en una casa, que no és més que un esbós, un pla d'una realitat. Saber llegir les ressonàncies de les energies còsmiques que ens van impregnar en el nostre naixement, i de les que ens envolten en cada cicle vital ens permet créixer i fluir en el riu de la vida. Perquè la lectura astrològica terapèutica ens ensenya a co-crear el present, i és així com podem dissenyar el futur.

Fases en una sessió astrològica:


L'estudi de la biodinàmica del cosmos ens permet fer vàries lectures, per això l'astrologia compta amb diverses especialitats, una part de les quals poden aplicar-se en forma de fases en una sessió  astrológica:

Així en un primer moment a partir de la interpretació dels planetes  a les cases, dels signes zodiacals, les figures dels aspectes, i les astrodines podem llegir la carta natal, que ens permet obrir el mapa de la consciència, la inconsciència i l'ànima de l'ésser. Desprès connectant el node kàrmic podem traslladar-nos als programes vitals del passat i als ancestres de l'ànima (carta kàrmica). I en darrer terme  podem atansar-nos a la flor harmònica (carta harmònica) de la carta natal i així palpar el color i el tipus de l'energia vital pròpia.

En un segon nivell podem fer una lectura predictiva a partir de les progressions secundàries, direccions primàries i la revolucions solars de l'any. Una manera d'aproximar-nos al cicle biodinàmic del present que ens permet treballar en el disseny del temps que ens vindrà.

I en una tercera fase podrem conèixer l'art d'escollir el temps i fins hi tot les possibles eleccions i com treballar la nostra evolució personal. En tota aquesta carrera evolutiva podem fer servir altres possibilitats de l'astrologia a més de  la personal,  com l'astrologia social (útil per encetar projectes empresarials, socials, polítics, etc), l'astrocartografia (que ens permet conèixer les zones geogràfiques més afins a la nostra energia còsmica), l'astrologia de la salut, l'astrologia de la sexualitat, o l'astrologia de l'afinitat  amb d'altres persones (sinastria de parella, de família o de grup).