dijous, 11 de novembre del 2010

XERRADES DE SAVIESA: EL DESPERTAR DE LA LUCIDESA (a càrrec d'en Pasqual)


Us vull fer arribar d'una manera fàcil, el que a mi em va arribar de la xerrada que vam tenir amb en Pasqual el dissabte passat.  La informació que ens va regalar va ser tota des del cor, i el cor no hi entén gens de grans discursos, de grans girs lingüístics i molt menys d'intentar vendre't alguna cosa.

Quan parlem de la Veritat en majúscula només n'hi ha una, de percepcions de la realitat tantes com persones hi ha al món, cal que ho tinguem clar això, o la humanitat estarà condemnada sempre a no entendre's.

Aquell dia, el dissabte vam tenir línia directa amb aquesta Veritat i tot plegat va venir embolcallat amb una senzillesa, humilitat i comprensió que ens va emocionar a tots.

Gràcies a tots els que vam poder compartir-ho.

Ara m'agradaria explicar-vos un conte, s'ha de llegir també des del cor.

"Explica una vella llegenda hindú...

Que en un temps llunyà tots els homes eren déus. Per desgràcia van abusar tant del seu poder diví, que Brahma el mestre dels déus va decidir desvestir-los de la seva divinitat i amagar-la en un lloc on els fos impossible trobar-la. Tot i així, el problema més gran va ser trobar un amagatall prou bo i segur. Per resoldre aquesta situació va convocar als déus menors a un consell i aquests van fer aquesta proposta:  - Enterrem la divinitat de l'home sota terra. Però Brahma respongué: No, això no és suficient ja que l'home excavarà i la trobarà.

Llavors els déus van dir: -Enfonsem-la, doncs, en les profunditats de l'oceà. Però Brahma va respondre: No, ja que més tard o més d'hora l'home explorarà les profunditats de tots els mars i un dia la retrobarà i la pujarà cap a la superfície.

I els déus menors, desanimats, confessaren: -No sabem on amagar-la ja que sembla ser que no existeix un lloc en la terra o en el mar on l'home no pugui arribar algun dia.

Finalment Brahma, inclinant el cap, els va dir: -Ja sé el que farem amb la divinitat de l'home. L'ocultarem en el més profund de sí mateix: serà l'únic amagatall on mai se li acudirà buscar-la."

La llegenda acaba dient que des d'aquell temps llunyà l'home ha estat donant voltes per la terra, ha explorat, escalat, ha excavat i  bussejat en va, buscant constantment "alguna cosa" que es troba en ell.